piratepirateboards@gmail.com+36 88 450 026
    Windsurf        Kitesurf        FoilBoard        IceSurf        IceKite        Snowboard  
  Miért custom ?
Mert ami mindenkinek jó, az senkinek sem jó igazán.
A gyártó tömegtermelésben érdekelt, ezért próbálja belőni az átlagot, de az 'átlag' nem létezik.

'..
• Jó, jó, de jobb volna ha a papucs kicsit kijjebb volna.
• Jó ez a forma, de pont nincs abban a literszámban, ami nekem kellene.
• Imádtam a régi deszkámat, de tönkrement és ezt a shape-et már nem gyártja senki.
• Unalmas, hogy minden márka hasonló design-t követ, én nem akarom folyton ezt nézni.
• Vannak típusok amiket szinte senki nem gyárt, egy jég kite, vagy jégszörf pl. kereskedelmi forgalomban gyakorlatilag beszerezhetetlen.
..'


Az egyedi készítésű ( = custom) deszka minden paramétere személyre szabott, nem kell kompromisszumot kötni, nem kell igazodni, a rider határozza meg a deszkát és nem az őt.

hydrofoil deszka szerkezete
A deszka magja  stringer erősítésű  expandált polisztirol hab, ami egy-tömbből való kivágás és faragás után, kézi csiszolással kap mm pontos formát.
A  szendvicsszerkezetű héj  alapesetben két oldalt üvegszövet és karbon-kevlár szövet rétegekkel laminált, nagy ellenálló képességű, zártcellás AIREX hab.  Duplaszendvics  szerkezetnél ezek a rétegek ismétlődnek.
A külső, igénybevételnek leginkább kitett réteg karbon-kevlár komponense ötvözi a szénszálak alacsony súlyához társuló nagy szilárdságát az aramid rugalmasságával (energiaelnyelő képességével).
Ha a lehető legkönnyebb, ugyanakkor merev, direkt szerkezet a cél, a külső réteg lehet tiszta karbon-, ill. ha minimális súlytöbblet nem számít, de nagy a mechanikai igénybevétel, akkor tiszta kevlá szövet.
A szendvicsszerkezet minden esetben  vákuumtechnológiával  kerül összeépítésre, vagyis az epoxigyantával átitatott szövetrétegek és a habrétegek vákuumzsákban, egymáshoz préselve kötnek össze. Ez biztosítja a rétegek folytonosságát, a szerkezet egységességét és azt, hogy a deszkában ne legyen több (súlynövelő) gyanta a szükségesnél.
  pirate custom made
©  Pirate Custom Boards 2024. Minden jog fenntartva. honlap: raguta